Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Infrafűtés mikatermikus infrasugárzóval

2020.08.08

Miért hatékony a micathermikus infrafűtés?

infrafűtés - mikatermikus infrasugárzó

Az infrasugaras fűtőberendezések (infrapanelek) sok pénzt takaríthatnak meg a családi költségvetés számára. Kiegészítő fűtőkészülékként célzott infrafűtést biztosítanak, lehetővé téve, hogy a hőt az éppen használt helyiségekben koncentrálja, és ne pazarolja a lakás üres helyiségeinek a fűtésére. 

Vannak, akik diatermikus olajat, kényszerventillátoros konvekciót vagy infravörös sugárzást használnak, de a mikatermikus infrasugárzó készülékek egyediek. Ahelyett, hogy egy módszerre támaszkodnának, két különféle módszert kombinálnak annak érdekében, hogy nagyon gyorsan növeljék a szobahőmérsékletet. Ezáltal a mikatermikus fűtőberendezések energiahatékonyak és rendkívül effektívek a meleg fenntartásában télen. Kültéri teraszok fűtésére is kiválóak.

Hogyan működnek a micathermikus melegítők?

A mikaotermikus infrasugárzók olyan elektromos ellenállást használnak, amely bekapcsolásakor az elektromos energiát hővé alakítja. Nem pazarol áramot. Mindegyik 100%-ban hatékony. A keletkező hőt egy csillámba burkolt fémtekercs bocsátja ki, ami egy szilikát ásvány, és amelynek több olyan tulajdonsága van, amelyek hasznosíthatók az infrafűtéshez.

  • Először: olcsó beszerzés, ami csökkenti a költségeket.
  • Másodszor: nagyon magas hőmérsékleten is képes működni.
  • Harmadszor: magas hővezető képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy jó a hőátadása.
  • Negyedszer: magas watt sűrűsége van, ami azt jelenti, hogy felmelegedve energiát bocsát ki a felületéből. Ez azért fontos, mert azt jelenti, hogy a csillám nemcsak melegíti a levegőt, mint egy szokásos elektromos radiátor, hanem infravörös hőhullámokat is sugároz.

Ez a két legnépszerűbb otthoni fűtési módszer kombinációja: egy konvekciós melegítő, amely infrasugárzó fűtést is biztosít. Ne feledje: a mikatermikus infrasugárzó panell az otthoni infrafűtés csúcstechnológiájú megoldása.

Konvekciós fűtők vs. sugárzó fűtőberendezések

A hőátadásnak három módja van:

  • hővezetés,
  • konvekció (hőáramlás, hőkeringés)
  • és hősugárzás (infrafény kibocsátása).

A hővezetés akkor fordul elő, ha két, különböző hőmérsékletű tárgy közvetlenül érintkezik egymással. A melegebb tárgyból származó energia közvetlenül a hidegebb tárgyba kerül a molekulák közötti kinetikus kölcsönhatás révén.

A sugárzó melegítők elektromos áramot használnak a fűtőelem belsejében lévő fémtekercsek melegítésére. Miután a melegítők elég melegek, elindulnak a sugárzásos infravörös hőrészecskék, amelyeket közvetlenül a helyiségben lévő emberek és tárgyak abszorbeálnak.

Az infravörös sugárzás tökéletesen biztonságos.

Hatékony a mikatermikus infra fűtés a lakásban

Amikor bekapcsolja a mikatermikus fűtőberendezést, a csillámpanelek körülbelül 80% konvekciós hőt és 20% sugárzó hőt szolgáltatnak. A csillámpanelek hőt továbbítanak a levegőbe, és infravörös hőt sugároznak, ha elég melegek. A bekapcsolás után a mikatermikus hősugárzó készülék akár 60 másodperc alatt is elérheti maximális hőteljesítményét. Ez az oka annak, hogy a mikrotermikus melegítők energiatakarékosak. Hosszú távon kevesebb energiát fogyasztanak, mert rövidebb időn belül jobban képesek hőt szolgáltatni. Kevesebb időt töltenek a felmelegedésre, és több időt töltenek az Ön felmelegítésére, ezáltal az elfogyasztott villamos energia és a termelt hő aránya optimális.


Forrás: https://infrabolt.hu/felhasznalasi-teruletek/infravoros-sugarak-termeszete-infrafutes/