Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ivóvíz a fűtött teraszon

2020.05.14

Fertőtlenített ivóvíz és teraszfűtés

A teraszbeépítés és az ivóvízkezelés témája nem feltétlenül függ össze, de mégis, sőt kiegészül az ifrafűtés technikájával is, legalábbis a Terasz Budapest magazin cikke szerint. Ugyanis a fővárosban a teraszok beépítése növényteleltető télikertnek hőszigetelt üveggel történik, de nem minden terasz zárt,például a képen látható pergola sem.

Az építőelemek alumínium vázas hőálló műanyagból készülnek, hogy az infrasugárzás meg ne lágyítsa. A többrétegű  üvegnek és a polimer szerkezetű műanyagnak különösen jó tulajdonságai vannak. Kiváló hő- és  hangszigetelő, emellett UV-ellenálló. Bolti értékéhez képest alacsony az előállítási költsége. A teraszbeépítések Budapesten és környékén gyakran karácsonyi ajándékokkal - például jó áron vásárolható sötétsugárzó fűtőpanelekkel - kerülnek átadásra a kertvárosokban, ahol az ivóvíz minőségéről házi víztisztító berendezések gondoskodnak, míg a kültéri melegről az oszlopokra szerelt infrapanelek.

A nyersvizek fertőtlenítése a kórokozóktól való mentesítést jelenti, mégpedig 0,3 %-os biocid hatású klór-dioxid oldattal, mely effektív pseudomonas aeruginosa és legionella baktérium elleni szer, és ebben a minőségében része a technológia és mikrobiológia vízkezelésnek, amely tisztításra, szűrésre és koagulációra osztható és a teraszon felszolgált italokat tartalmazó PET palackok fertőtlenítését célozza. Hűtőtornyok, infrafűtésű épületek és ipari légkondicionáló berendezések által kondenzált víz fertőtlenítésére Magyarországon a klór-dioxid tartalmú twinoxede szert használják. Infrasugárzókkal fűtött télikertekben és teraszokon kiválóan alkalmas berendezés, amely elpusztítja a biofilmet és szabad térben is kellemes klímát biztosít.

Felmerül, hogy mit tud a későmodern téli kert építés terén a Terasz Budapest cég a  teraszfedés mint szolgáltatás teljesítésében.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.